Högkvalitativa texter till riktigt bra priser!

3 smarta funktioner som bör finnas på en bra barnoverall

Vintertid innebär ofta en stor glädje för barn, särskilt när snön äntligen har kommit. Då är det viktigt att barnen har rätt kläder på sig och en barnoverall är ett klassiskt plagg som underlättar uteleken för barn både hemma och i skolan. Moderna overaller är ofta utrustade med smarta funktioner, för smidighet, säkerhet och bekvämlighet. Det utvecklas hela tiden nya och bättre funktioner hos barns overaller. Här listar vi tre funktioner som vi tycker bör finnas på en bra barnoverall:

reflekterande vinteroverall barn
Exempel på en reflekterande vinteroverall

1. Reflexer

Vinterhalvåret innebär få soltimmar. Det blir snabbt mörkt, även under tiden då mindre barn fortfarande är ute och leker. Att vara synlig i mörkret är ovärderligt när det kommer till säkerhet. Många overaller har flera reflexer, både på armar, ben och mitt på kroppen för att se till att barnen syns i mörkret. Om er overall skulle sakna detta är det starkt rekommenderat att köpa till reflexer och se till att barnet alltid har dem på sig. Tänk även på att reflexer kan blir gamla och behöva bytas ut, läs mer om det här.

2. Fothällor

Få saker kan förvandla en härlig stund i snön, till en blöt, kall och trist historia, som då snö hamnar innanför skor eller kläder. Genom att använda fothällor för att fixera overallbyxan över stövlarna slipper barnen få i snö i skorna. I stort sett alla overaller har fothällar och de finns där av en anledning. På vissa vinteroveraller är dessa löstagbara, för tillfällen då de inte används och istället bara upplevs vara i vägen.

3. Smart fodring

Fodringen fyller en viktig funktion och en bra fodrad barnoverall håller värmen utan att det blir alltför svettigt där inne. En funktion hos fodret som kan göra stor skillnad när det kommer till enkelheten att använda en overall, är hur materialet beter sig när fötterna ska träs in genom overallbenen. Är det till exempel ett slätt polyestermaterial brukar det gå smidigt utan att materialet knölar ihop sig där nere. Det går att spara mycket tid och frustration genom att ha en vinteroverall med ett material som är lätt att ta på sig – fråga personalen på förskolan!

Denna artikel är uppdaterad och vi har hämtat tips från den utmärkta test och barnproduktsidan www.babydrommen.se .