Högkvalitativa texter till riktigt bra priser!
bolån

Ett bostadsköp är förmodligen den största affär du kommer att göra i livet, även om vissa naturligtvis hinner köpa flera bostäder under sin livstid. Det är ett köp som förmodligen innebär att du behöver ta ett stort lån och även om bolåneräntan nu är riktigt låg, så lönar det sig ändå att förhandla ned den ytterligare. Frågan är dock hur du gör detta och det är precis vad vi ska titta på i den här artikeln.

Flytta dina konton

flytta lan

Har du hittat en bank som erbjuder förmånligare bolån än din egen bank? Då kanske det helt enkelt är läge att byta bank helt och hållet. Du bör dock se till att få ut något positivt av det hela för egen del, närmare bestämt sänkt bolåneränta. Om du kan tänka dig att byta bank ger det dig ett utmärkt förhandlingsläge gentemot den nya banken. Just det faktum att du kan tänka dig att flytta över både sparkonton och lönekonton samt eventuella fonder och aktier är något som kan göra att banken är beredd att ge dig lägre ränta än listräntan. Flytta därför inte över konton automatiskt, utan se till att inleda en diskussion först där du kan använda detta som en förhandlingspunkt.

Din inkomst spelar roll

Det råder inga tvivel om att du befinner dig i en bättre förhandlingssits och har större chans att få låg ränta om du har en bra inkomst. Banken ser då att du är en potentiellt viktig kund för dem och du innebär även en mindre risk för dem eftersom sannolikheten är stor att du kommer sköta dina amorteringar prickfritt. Se till att ta upp detta i en diskussion om räntan. Om du dessutom har pengar undansparade så att du kan betala mer än 15 % av bostadens värde ur egen ficka är även detta till din fördel vid förhandlingarna.

Fler tips om hur du ökar chansen för att få ett bra lån hittar du här.