Högkvalitativa texter till riktigt bra priser!

Ett bra kreditkort kan underlätta vardagen

Ett bra kreditkort kan underlätta vardagslivet men även innebära fördelar som rabatt när man handlar, extra försäkringar och bonuspoäng på flygresor med mera. Rätt använt finns det bara fördelar med kreditkort och vissa är helt gratis att använda utan årsavgift. Det förutsätter förstås att man betalar den kredit man utnyttjat på förfallodatum. Annars får man betala ränta som kan vara förhållandevis hög men behöver man bra utnyttja den en kort period kan det ändå vara ett prisvärt alternativ jämfört med att ta ett lån.

Så här fungerar kreditkort

Kreditkort har en kredit som ligger vilande på kortet och som du kan betala med vid behov. Många tänker att kreditkort bara används av människor som inte byggt upp någon ekonomisk buffert men så är det inte alls idag. Kreditkort används minst lika mycket av personer som har det riktigt gott ställt.

Det finns olika anledningar till att man väljer att skaffa kreditkort men ofta handlar det om man med sitt kreditkort får bra koll på sin ekonomi. Alla inköp samlas på en faktura och det ger i sin tur en bra översikt över vad man lägger pengar på. Utöver det så har kreditkort diverse förmåner som inte finns på vanliga bankkort.

Fördelar med kreditkort

  • Du får 45-60 dagars räntefri kredittid på dina köp.
  • Du har möjligheten att köpa saker på avbetalning.
  • Om man väljer mellan att ansöka om ett snabblån eller skaffa ett kreditkort är räntan som erbjuds på ett kreditkort oftast lägre.
  • Vid oförutsedda utgifter kan man använda krediten som en buffert och dela upp betalningen.
  • De flesta kreditkort erbjuder bonuspoäng på dina inköp.
  • Med vissa kreditkort kan man göra gratis uttag utomlands.
  • En del kreditkort tar inte ut någon växlingsavgift utomlands.
  • Om du betalar resan med ditt kreditkort ingår det ofta en bra reseförsäkring.
  • Kreditkort ger en extra trygghet när du handlar på Internet.

Vanliga förmåner med kreditkort

Ofta är det den kostnadsfria krediten på upp till 60 dagar man vill ha när man söker efter ett kreditkort men det finns många förmåner som du får på köpet när du väljer kreditkort. När du jämför kreditkort kan det vara en fördel att se över dessa förmåner. Om du till exempel är ute och reser mycket kan du få bonuspoäng på resor med mera.

Här nedan har vi specificerat några förmåner som kan ge dig ett mervärde:

Bonuspoäng

De flesta kreditkort erbjuder en möjlighet att tjäna bonuspoäng på inköp. I det fallet bör du fundera på vilket område som skulle passa dig bäst för att tjäna så många poäng som möjligt. Vissa har bonusprogram speciellt för golfrelaterade saker medan andra har det på flygresor, bensin, shopping och så vidare.

Cashback

En del kreditkortsleverantörer erbjuder Cashback på alla inköp. Oftast handlar det om att man får tillbaka 1% av alla inköp man gör på ett år. Om man är en familj kan det bli en slant på ett år.

Rabatter

En del kreditkort ger rabatter på vissa produkter. Vanligtvis handlar det om rabatt på drivmedel, resor och restauranger.

Försäkringar

Att du får någon form av försäkringsskydd i samband att du betalar olika saker med ett kreditkort är väldig vanligt. Vanligast är det att du får ett extra försäkringsskydd när du betalar resan med ditt kort. Utöver detta finns flera olika försäkringar som kan ingå. Betalskydd, olycksfallsförsäkring och allriskförsäkring är exempel på sådana.

Förlängd garanti

Vissa kreditkort erbjuder förlängd garanti när du betalar saker med kortet. Detta gäller framförallt vid köp av elektronik men det förekommer även vid köp av andra produkter.