Högkvalitativa texter till riktigt bra priser!

Hur mycket tjänar man på Youtube?

Antar att du tillbringar en del tid på nätet, inte minst som pokerspelare. För varje år som går fortsätter teknologins utveckling framåt, och detta har medfört vissa förändringar i samhället. Medan många barn och ungdomar tidigare drömde om att bli astronauter, poliser eller doktorer finns det ett relativt nytt yrke som många numera drömmer om: nämligen att bli en Youtuber. I skrivande stund finns det ett enormt antal innehållsskapare på Youtube som har den här hobbyn som ett heltidsjobb. Frågan är bara: hur mycket tjänar man egentligen på Youtube?

Vad en Youtuber tjänar

Det finns ingen genomsnittslön för en innehållskapare på Youtube då lönen helt och hållet beror på hur populär du är och hur många visningar du får på dina videor. På ett ungefär tjänar man 10–30 kronor för varje 1 000 visningar. Innehållskapare som får miljontals visningar på alla sina videor kan därför vara mångmiljonärer medan de som enbart får några tusen visningar måste ha ett heltidsjobb vid sidan om för att klara av att betala räkningarna. Hur mycket du tjänar på Youtube har därför mycket att göra med hur populär din kanal är.

Är det värt besväret?

Med tanke på hur många innehållsskapare det finns är det inte en överdrift att påstå att utbudet är större än efterfrågan. Trots att vissa individer blir Youtube-stjärnor är den här siffran en ytterst liten del av alla som satsar på Youtube. För varje person som lyckas finns det säkerligen tiotusentals personer som aldrig klarade av att tjäna någon betydande mängd pengar på sin Youtube-kanal.

Om du vill börja skapa videor på Youtube är detta en punkt som du bör ta hänsyn till. Se Youtube mer som en hobby snarare än ett jobb då det som sagt finns en stor risk att du inte lyckas med att tjäna några pengar på innehållsskapande. Ta alltså det säkra före det osäkra och ha realistiska förväntningar.