Högkvalitativa texter till riktigt bra priser!

Hur mycket växer håret på en månad?

Suttit vid datorn för mycket på sistone? Spelat poker i flera veckor? Har du tittat dig själv i spegeln, utifrån hur långt hår du har så kan du beräkna hur länge sedan det var du klippte dig. Många drömmer om att ha långt, tjockt, vackert och hälsosamt hår. Det är dock inte någon hemlighet att vårt hår växer ganska långsamt, och du kan behöva vänta i flera år innan du når din föredragna hårlängd. Är du intresserad av att ta reda på exakt hur fort hår vanligtvis växer och huruvida det finns metoder för att skynda på processen eller inte? Dessa ämnen ska vi kika närmare på i den här artikeln.

Så här växer ditt hår

Hur mycket växer håret på en månad? Jo, i vanliga fall växer ditt hår ungefär 1 cm per månad, så du kan alltså förvänta dig cirka 12 cm per år. Värt att veta är dock att hårväxt kan bero på kön, hälsa, dina gener och mer därtill. Vissa personer har därför hår som enbart växer 0,5 cm per månad medan andras hår växer upp till 1,7 cm per månad. Det finns även ett antal metoder som sägs kunna se till så att ditt hår växer snabbare än vanligt. Vi ska ta en titt på några av dessa metoder nedan.

Snabbare hårväxt

För att ditt hår ska kunna växa på ett så effektivt sätt som möjligt gäller det att håret mår bra. En hårinpackning då och då kan hjälpa dig på traven. Att ge dig själv en hårmassage kan också göra susen. Då ökar du blodtillförseln till området och ger din hårtillväxt en knuff på vägen.

Även din kost kan komma att spela roll när det gäller din hårtillväxt och helt enkelt hur friskt ditt hår är. Du kan bland annat försöka att vända dig till broccoli eller grönkål för att få i dig mer vitamin B9. Så länge du lever en hälsosam livsstil och tar hand om ditt hår kan det göra stor skillnad.