Högkvalitativa texter till riktigt bra priser!

Intresset för att resa och se nya platser är stort både bland unga och gamla. Många reser utomlands en eller flera gånger per år. Det är givetvis trevligt och det gör också att man kan njuta av varmt och soligt väder året runt, något som det inte riktigt finns möjlighet till i Sverige. Däremot är det viktigt att påpeka att det finns många fina platser att besöka även i Sverige, något som kan vara värt att tänka på nästa gång det är dags att planera en semester.

sverig resmål

Från Norrland till Småland

Alla svenska landskap har vackra och spännande resmål att erbjuda och det skulle vara möjligt att lista tusentals intressanta platser. Här nämner vi dock bara tre resmål som är värda ett besök. Välj själv om du stannar två veckor, tre dagar eller bara över dagen. Det beror förstås helt på hur mycket du vill hunna upptäcka och vad du vill få ut av din vistelse.

  • Ammarnäs i Västerbotten är en intressant plats att besöka, om än inte den mest kända platsen i norr. Här ordnas varje år en potatisfestival för att fira den första nybyggaren som kom till byn, som upptäckte att potatisen inte frös lika lätt i jorden. Här finns vackra vandringsleder, möjlighet att fiska eller ta en båttur, tillgänglighet till helikopterturer till Vindelkroken och många andra fantastiska naturupplevelser.
  • Ransäter i Värmland har mycket att erbjuda. Förutom underbar natur med skog och sjöar inom nära räckhåll finner du även en fantastiskt vacker hembygdsgård och Erlandergården där Tage Erlander en gång bodde. På hembygdsgården ordnas en rad evenemang under året som kan vara väl värda att besöka.
  • Möbelriket i Småland är väl värt att besöka för den som är intresserad av design och inredning. De flesta har nog hört talas om glasriket, men Småland kan även bjuda in till Möbelriket. I det skogrika landskapet finner du bland annat Svenssons i Lammhult, Bruno Mathsson, Norrgavel och flera andra intressanta höjdpunkter.

Ta gärna en sommar då du bestämmer dig för att utforska allt vad Sverige har att erbjuda. Här finns mer än nog för att räcka en hel semester och betydligt längre än så. Ibland räcker inte riktigt pengarna till den där riktiga drömresan. En artikel om hur du kan ha en stående chans på lotto hittar du här…..