Högkvalitativa texter till riktigt bra priser!

Även om man inte har något intresse för sport kommer man ändå säkerligen att ha hört talas om många av de vanliga sporterna såsom fotboll, ishockey, basket och dylikt. Nu när teknologin fortsätter att utvecklas har det dock på senare tid dykt upp en helt ny typ av sport som har tagit världen med storm: E-sport. Vad är dock detta och hur fungerar det? Kanske slutar det med att man själv blir intresserad och vill ta del av denne intressanta sport.

esport

Om Esport

E-sport är en förkortning och står för Elektronisk Sport. Detta syftar på tävlingar som sker genom spel via datorn, Tv:n, Virtual Reality, Augmented Reality eller mobilen. Anledningen till att E-sport inte ännu ses officiellt som idrott i Sverige är för att man inte i första tag skulle se E-sport som någon fysisk aktivitet, ett av kraven för att bli accepterad som en idrott. Trots detta ses E-sport som en idrott i mer än 20 andra länder då tävlingarna är intensiva, kräver stor styrka i fingrarna och att stressnivåerna är höga.

För varje dag som går blir E-sport bara större och större, och det är alltfler som känner till begreppet trots att de inte själv tävlar inom E-sport. Man kan till och med betta på esport och titta på det live genom att slå på Tv:n eller datorn och vända sig till TV4, SVT, Viasat eller Aftonbladet. Den största delen av de som intresserar sig för E-sport är män, men nära nog 30 % av kvinnorna följer den här sporten mer än fyra dagar varje vecka. Intresset bland kvinnor är dock mycket större om man även räknar andelen som engagerar sig i E-sport mer sällan än fyra dagar i veckan. I vilket fall som helst kan denne intressanta och nya sporten vara mycket spännande att både titta på och att själv tävla i.