Högkvalitativa texter till riktigt bra priser!

Även om vi här i Sverige har en riktigt bra högsta liga för ishockey, närmare bestämt SHL, finns det många hockeyentusiaster som främst intresserar sig för NHL. Det är förstås fullt naturligt då det är där våra allra bästa talanger hamnar, och där de bästa spelarna från världens länder ofta samlas på grund av såväl höga löner som status.

Viktiga fakta om NHL

NHL grundades 1917 och det här är den högsta ligan i Nordamerika med 7 lag från Kanada och 24 lag från USA. Ligan är indelad i Eastern Conference och Western Conference. När det är dags för slutspel plockas så småningom åtta lag från vardera konferens. Eftersom ligan är stor spelas det många matcher i grundspelet, hela 82 stycken. Dessa spelas från oktober till april medan slutspelet äger rum mellan april till juni.

nhl

NHL är stängd för nedflyttning, vilket innebär att inga lag åker ut oavsett resultat. Klubbarna har samarbeten med AHL, vilket är ligan under, för att spelarna ska få möjlighet att utvecklas. Laget med flest titlar är Montreal Canadiens. De har tagit hem titeln hela 23 gånger.

Kända svenskar i NHL

Sverige exporterar många duktiga hockeyspelare till NHL och vissa blir mycket framgångsrika och stora stjärnor även i sina nya lag. Några exempel på svenska ishockeyspelare som just nu är väldigt framgångsrika på andra sidan Atlanten är Henrik Lundqvist, känd målvakt i New York Rangers, Nicklas Bäckström som bildar radarpar med ryska storstjärnan Ovetjkin i Washington Capitals, Erik Karlsson som spelar i San Jose Sharks och William Nylander som under säsongen tecknade ett riktigt toppkontrakt med Toronto Maple Leafs. Detta är bara några av alla de ishockeyspelare som gör ett riktigt bra och väl uppmärksammat jobb i de olika klubbarna i National Hockey League.

Under tidigare år har vi också haft några riktigt stora svenska stjärnor. Några sådana exempel är Börje Salming, Mats Sundin, Peter Forsberg och Nicklas Lidström. Det är också vanligt att unga svenska hockeyspelare går tidigt i draften och så sent som för något år sedan gick Rasmus Dahlin först av alla i den stora draften, något som är mycket stort inom hockeykretsar.

Visste ni att man även kan tävla och spela turneringar med stora vinstpengar på esport och EA spelet NHLXX. Barn är riktigt snabba på att snappa upp både spelare och lag och kan snabbt mer om detta än vi vuxna.