Högkvalitativa texter till riktigt bra priser!

Tips för att känna dig tryggare

Olyckligtvis nog är det sällan fullkomligt säkert att bege dig utanför hemmet, och detta är särskilt sant om mörkret har börjat lägga sig. För att du ska kunna känna dig trygg finns det dock ett antal hjälpmedel och viss utrustning som är viktig att ha med dig när du beger dig ut. I den här artikeln kommer vi att lyfta fram diverse produkter som ser till så att du slipper att vara rädd – vare sig du är ute bland allmänheten eller om du oroar dig för inbrottstjuvar på din egen tomt.

försvarsspray och överfallslarm

Bär runt på försvarsspray i handväskan

Trots att utrustning såsom pepparspray och tårgas inte får användas utan tillstånd finns det andra hjälpmedel som du kan vända dig till för att känna dig säkrare. Så kallad försvarsspray är nämligen fritt fram att införskaffa dig licensfritt, och det är en mycket god idé att alltid ha försvarsspray nära tillhands. Den här sprayen förblindar angriparen och ger dig chansen att ta dig bort från situationen innan den eskalerar. Behållaren är liten nog att kunna bäras med i handväskan, så du kan ta med sprayen överallt.

Lätt förklarat kommer användning av försvarssprayen att leda till ögonirritation, vilket ger dig någon minut så att du hinner skrika och fly från platsen. För att använda en försvarsspray lyfter du locket på behållaren, vänder den mot angriparens ögon och trycker sedan ner själva avtryckaren. Inom enbart en sekund kommer behållaren att tömmas och angriparen har förblindats. Ha i åtanke att många av dessa försvarssprayer endast innehåller en dos, så du ska absolut inte testa sprayen i förväg för skojs skull.

De bästa försvarssprayer som är tillåtna i Sverige hittar du på denna länk.

Ta hjälp av överfallslarm

Likt försvarssprayen kan ett överfallslarm även bäras med i handväskan tack vare dess minimala storlek. På så vis kan du alltid ha detta hjälpmedel nära tillhands. Produkten kan beskrivas som en larmknapp du kan trycka på vid överfall eller liknande fara. Överfallslarm är vanligtvis kopplade till ett vaktbolag som kontaktar polisen, och hjälp är därför på väg när du väl trycker på larmknappen. Det här är ett ypperligt sätt att se till så att du förblir trygg och säker vid alla potentiellt farliga situationer.

De bästa överfallslarmen som är tillåtna i Sverige hittar du på denna länk.

Strålkastare i trädgården

Även därhemma vill du självfallet kunna känna dig trygg, och en lösning är att installera strålkastare med rörelsesensor i din trädgård. Vad detta innebär är att strålkastarna går igång så fort de känner av att någon rör sig i närheten. Om inbrottstjuvar smyger runt i din trädgård börjar strålkastarna att lysa så fort sensorn plockar upp rörelserna, och detta skrämmer självfallet bort de flesta inbrottstjuvar.

Som om detta inte vore nog kan en strålkastare med rörelsesensor även komma till nytta vid andra tillfällen. Om det tar ett litet tag att gå mellan ditt garage och ditt hus kan du placera dessa strålkastare nära gången i din trädgård för att lysa upp vägen till huset. Då de enbart lyser när de känner av att du går i trädgården kommer de att släckas av sig själva efter ett tag, vilket givetvis är riktigt händigt.

/Svenskcontent